Τρομοκρατική επίθεση

Taj Mahal - Τρομοκρατική Επίθεση

Taj Mahal

Η Λουίζ βρίσκεται στην Ινδία, στο πολυτελές ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ μαζί με τους γονείς της λόγω της δουλειάς του πατέρα της που έχει μετατεθεί στη Βομβάη. Οι μέρες περνούν με βόλτες στην πόλη, στους πολύβουους δρόμους με τα μαγαζιά των μικροπωλητών, στις όχθες του Γάγγη με τον κόσμο να περπατά – κάθε λογής περιπατητές μαζί με κάποιους πιστούς λουόμενους, στο ιερό ποτάμι.

Το δωμάτιο όπου περνά της ώρες της είναι τεράστιο, με πολυτελή διάκοσμο και ένα παράθυρο όπου σκύβει να κοιτάξει την κίνηση στο δρόμο. Θα έμεναν κάποιες μέρες ώσπου να πάνε στο διαμέρισμα όπου είχαν νοικιάσει για δύο χρόνια – τόσο θα βαστούσε η παραμονή τους στην Ινδία, ενόσω η Λουίζ θα σπούδαζε σε κάποια σχολή φωτογραφία. Όμως δεν της αρέσει η πόλη και η διαμονή της εκεί – ένα αόριστο κακό προαίσθημα για το τι έμελλε να ακολουθήσει;

Taj Mahal – 29/11/2008

Πράγματι το μήνα της άφιξης τους έγιναν μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ινδία και μία από αυτές στόχο είχε το ξενοδοχείο όπου διέμεναν – το 5άστερο μεγαλοπρεπές Ταζ δίπλα στη Πύλη του Γάγγη. Η κόλαση του εγκλωβισμού στο δωμάτιο της, η πυρκαγιά που ακολούθησε οι εκρήξεις, οι σκοτωμοί των ενοίκων, οι όμηροι στο εστιατόριο. Εκείνο το βράδυ η Λουίζ είχε μείνει μόνη στο δωμάτιο της με σκοπό να δει ένα έργο στο DVD το «Χιροσίμα Αγάπη μου», να διαβάσει ένα βιβλίο λέει στη μητέρα της καθώς της έλεγε να πάει μαζί τους που θα έβγαιναν έξω.

Ταζ Μαχάλ
Taj Mahal – Βομβάη

Taj Mahal – Η ταινία

Taj Mahal (2015) on IMDb
  • Τίτλος: Taj Mahal (Τρομοκρατική Επίθεση)
  • Σηνοθεσία Nicolas Saada
  • Πρωταγωνιστούν: Stacy Martin, Louis-Do de Lencquesaing, Gina McKee
  • Έτος 2015
  • Είδος θρίλερ, Αληθινά γεγονότα
  • Διάρκεια: 91΄
  • Τιμητικές διακρίσεις: Φεστιβάλ Βενετίας Τμήμα «Ορίζοντες»: καλύτερη ταινία
  • Τόποι γυρισμάτων: Ινδία, Βομβάη, ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ
  • Χώρα παραγωγής: Γαλλία
  • Αξιολόγηση: 🤎🤎🤎

Taj Mahal Η Αληθινή Ιστορία

https://platform.twitter.com/widgets.js

Η τρομοκρατική επίθεση έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 2008 με στόχο δύο ξενοδοχεία με τουρίστες ένα από αυτά το Ταζ Μαχάλ την ώρα που ήταν γεμάτο το εστιατόριο από ανθρώπους, έναν επιβατικό σταθμό, καθώς και ένα νοσοκομείο. Οι τρομοκράτες ήρθαν στο σημείο με βάρκα. Στο Ταζ Μαχάλ έπιασαν ομήρους, έριχναν χειροβομβίδες, έβαλαν φωτιά από τη ταράτσα όπου είχαν ανεβεί περνώντας και σκοτώνοντας στους διαδρόμους των ορόφων. Έχασαν τη ζωή τους πάνω από 100 άτομα κατά τη τρομοκρατική επίθεση στο ξενοδοχείο μαζί με υπαλλήλους που έκαναν τα πάντα να σώσουν τους απειλούμενους από την επίθεση και τη φωτιά που ξέσπασε μετά στο κτίριο.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.