Καταρράκτες Iguazu – Βραζιλία

CataratasdeIguazu

Καταρράκτες Iguazu – πλευρά Αργεντινής και Βραζιλίας

Στο Νοτιο-δυτικό άκρο της Βραζιλίας, στα σύνορα με την Αργεντινή, βρίσκονται οι περίφημοι αυτοί καταρράκτες (Iguazu Falls). Σημείο μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος – αποτελούν ένα αξιοθέατο που προσελκύει μεγάλο πλήθος τουριστών από όλον τον κόσμο  και χαρακτηρίζεται σαν παγκόσμιο αξιοθέατο και προσφάτως  (2011)ανακηρύχθηκε ως ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου!

Η μία πλευρά των καταρρακτών ανήκει στην Αργεντινή η άλλη στη Βραζιλία. Ο ποταμός χωρίζεται σε Άνω και Κάτω Ιγκουάζου διανύει περισσότερο την Βραζιλία αλλά το σημείο των πιο πολλών καταρρακτών του βρίσκεται στην Αργεντινή.

Iguazu Falls

Iguazu Falls (Photo credit: Nouhailler)

Γέφυρες μέσα στα νερά και από τις δύο πλευρές επιτρέπουν την άνετη προσπέλαση στο σημείο πτώσης των νερών και κοντινή θέα των καταρρακτών των οποίων ο μεγαλύτερος από την πλευρά της Βραζιλίας, ονομάζεται Union Fall.

Από την πλευρά της Αργεντινής περιοχή (Misiones) οι επισκέπτες έρχονται με το τρενάκι (Rainnforest ecological train), που περνάει μέσα από το δάσος για να σταματήσει στην άκρη του αποκαλούμενου «Λαιμού του διαβόλου» (Paseo Garganta del Diablo) μήκους 1 χλμ. ως το τέλος αυτού του μεγαλύτερου καταρράκτη από την πλευρά της Αργεντινής που τον μοιράζεται με τη Βραζιλία περιοχή (Parana) – έχοντας τροχιές και στα κάτω και στα επάνω σημεία του καταρράκτη.

Iguazu Falls

Iguazu Falls (Photo credit: Nouhailler)

Ο εθνικός δρυμός Iguazu – (Iguazu National Park), που ανήκει και στη Βραζιλία (170.000 εκτ.) και στην Αργεντινή (50.000 εκτ.) έχει χαρακτηρισθεί ως σημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco.
Ταχύπλοα σκάφη διασχίζουν το ποτάμι Iguazu, στο σημείο των καταρρακτών καθώς τα νερά από τους καταρράκτες πέφτουν από ψηλά, βρέχοντας τους επβάτες πους – τόσο κοντά!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s