Tagliata alla fiorentina

Bistecca alla fiorentina

Bistecca alla fiorentina (Photo credit: Wikipedia)

Steak Fiorentine
ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλη τρυφερή μπριζόλα (T-bone Steak)
  • μανιτάρια πλευρότους
  • ντοματίνια
  • πατάτες
  • γαλέτα
  • σκόρδο
  • γιαούρτι
  • δενδρολίβανο
  • πράσινο ταμπάσκο
  • αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Μια ζουμερή μπριζόλα με το κόκκαλο, μανιτάρια πλευρότους, πατάτες – όλα τυλιγμένα σε μια φριτούρα από γαλέτα, με λάδι ψιλοκομμένα ντοματίνια και μυρωδικά της Μεσογείου κυριαρχούντος του δενδρολίβανου.

Μπριζόλα σε λωρίδες, ψημένη πρώτα στα κάρβουνα σερβιρισμένη με πατάτες σωτέ, μανιράρια πλευρότους πανέ κομμένα σε λαμέλες. Συνοδεύεται με σάλτσα γιαουρτιού (γιαούρτι, λεμόνι, λάδι, αλάτι, πράσινο ταμπάσκο).

Στην Ιταλία αν η μπριζόλα αυτή είναι κάτω από 1 κιλό ονομάζεται μπιφτέκι!

Bon Appétit!

Tagliata alla fiorentina_vinc.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s