Πάλι μια Κυριακή

Οι Κυριακές μπορεί να γίνουν απ΄τις ωραιότερες μέρες – χωρίς ψώνια, δουλειές, υποχρεώσεις για έξοδο απ’ το σπίτι. μπορείς να κάνεις ό,τι θελήσεις ωστόσο παραμένεις στα ίδια: Εκείνα που αναμασούσες όλη τη βδομάδα εξακολουθούν να κατέχουν την «εν δυνάμει» ελεύθερη Κυριακή. Δε θέλεις να ξεκολλήσεις απ’ τη προσωπική ρουτίνα – γαντζωμένος σ’ αυτή, ελπίζεις να απαγκιστρωθείς όμως οι ώρες περνάνε και οι δουλειές που έχεις κατά νου να τελειώσεις ή πράγματα που θέλεις να κάνεις όλο παίρνουν αναβολή στις ώρες που κυλούν.

Κοιτάζεις έξω λιακάδα, ο αέρας κουνάει τα φυτά του μπαλκονιού, τα δένδρα στο δρόμο. Μια νότα αισιοδοξίας χρειάζεσαι, ένα απλό σπρώξιμο να στριμώξεις όλες τις περισπάσεις, τις περίεργες ιδέες, τις εμμονές. Νομίζεις πως σ’ αρέσει να κάθεσαι σ’ αυτή τη γωνία, στην πολυθρόνα αυτή, να κοιτάζεις που και που έξω, όμως παράλληλα αυτό σε πιέζει, θέλεις να το σταματήσεις για κάτι άλλο που κι εκείνο σου φαίνεται μακρινό – ακόμη αν και τόσο απλό όσο να πας στο μπάνιο για την πρωϊνή σου ετοιμασία.

Ναι, όλα φαίνονται δύσκολα γιατί εσύ έχεις γίνει δύσκολος, γιατί έχεις χάσει την απλότητα, την αμεσότητα – την ανεμελιά σου είναι η κατάλληλη λέξη γι’ αυτή την ώρα. Σ’ έναν κόσμο περίπλοκο, σε καταστάσεις περίπλοκες που ποτέ δεν είναι αυτούσιες και πότε μοιάζουν «έτσι» πότε «αλλιώς» πως να κρατήσεις μια αυθεντικότητα, μια γνησιότητα; Όλα σε βομβαρδίζουν με μια απειλητική δύναμη και κάθεσαι περιμένοντας ν’ αλλάξει η κατάσταση αλλά από μόνη της πως;

Κάτι μέσα σου σου λέει πως μια νότα αισιοδοξίας χρειάζεσαι. Ένα τραγούδι, μια χαρούμενη φωνή, μια είδηση και να που όταν φθάνει, γίνεται ένα καινούργιο σήμα στο μυαλό σου -προσπαθείς ν’ αποτινάξεις τα προηγούμενα- τόσο αγκιστρωμένα, που μοιάζει ακόμη δύσκολο ν’ απαλλαγείς. Όμως να που η ώρα προχώρησε δε σε παίρνει άλλο, να που  σηκώνεσαι να κάνεις αυτό που θα σε απαλλάξει απ’ την ακινησία, θα σε οδηγήσει σε μια δράση: Δράση του σώματος φυσικά κι αυτό θα ‘ναι η λύτρωσή σου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s