Φύση: Δώρο, Διαύγειας, Δύναμης

312 || 365 Ascension

O αέρας της Φύσης

Η Φύση βρίσκεται πάντα εδώ – εμείς δεν τη προσέχουμε – Αποτραβηγμένοι στον εσώτερο κόσμο μας με τις έννοιες, τις επιθυμίες μας, τις επιδιώξεις μας. Όμως το πλεονέκτημα που προσφέρει μια βόλτα στην εξοχή δεν μπορεί να αντικατασταθεί με καμμιά παρέα, με κανένα Γυμναστήριο, με καμμιά διασκέδαση.

Ο αέρας της φύσης καθώς φυσάει ζωογόνος διώχνει όλες τις σκέψεις μακριά, νέα δύναμη ξεκινά – να βάζεις όλες τις σκέψεις σε τάξη, να μη κολλάς σε κάτι συγκεκριμένο – το μεγαλείο της φύσης σε διαπερνά, ακούς το τραγούδι των φύλλων καθώς σιγοτρέμουν στη σιγανή πνοή του αέρα, το θρόϊσμα της θάλασσας μέσ’ τη σιωπή των πεύκων, αφήνεσαι στα σύννεφα που ταξιδεύουν στον ουρανό – νωχελικά, ασπρογάλαζα.

 Η Φύση! Το μεγαλείο της είναι ανυπέρβλητο όμως ποιός τη προσέχει σήμερα. Πνιγμένοι στις σκοτούρες, διαβάτες βιαστικοί μέσα στις πόλεις – βιτρίνες, καφέ, μουσικές, παρέες, ψώνια – οι καθημερινές ασχολίες μας – όμως λίγο να βγεις στη φύση – κοιτάζεις γύρω, σιωπή, ησυχία μονάχα το τιτίβισμα των πουλιών, μια μακρινή στριγγιά απο ‘να αυτοκίνητο που απομακρύνεται, ο θόρυβος των φύλλων που αέρας τα διαπερνά, η απαλή πνοή του, μέσα στην εκτυφλωτική ασπρογάλαζη – παντού διάχυτη αχλύ.

Αυτή είναι η Φύση – Σιωπή, Διαύγεια, Δύναμη. Αν αφεθείς στο άκουσμα της όλα πηγαίνουν στο παρασκήνιο, μια νέα ζωογόνος δύναμη σε κατακλύζει – κι αυτό είσαι εσύ: Αυτός που αδράχνει με προσήλωση ιερή, το δώρο που απλόχερα του προσφέρεται.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s