Η ντροπή της δημοσιογραφίας

potheneschescapture

Τα Νέα Online – 21/9/2010

Καταθέσεις Μαμούθ, ακίνητα Μαμούθ είναι ο τίτλος του ολοσέλιδου ρεπορτάζ της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία ελληνικής εφημερίδας για το «Πόθεν έσχες» των 300 μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τι υπονοείται, από τον τίτλο και μόνον; Πως το επάγγελμα του πολιτικού ή το λειτούργημα του βουλευτή είναι για τους περισσότερους πολύ επικερδές, κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους πολλοί συγκεντρώνουν αμύθητα πλούτη.

potheneschesrectangcapture

Πόθεν Έσχες

Μας κλείνουν τα μάτι πονηρά τα σχετικά ρεπορτάζ. Δεν μας λένε ποιος από τους 300 είναι ο μεγαλύτερος κλέφτης, δεν μας λένε καν αν υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία εις βάρος έστω και ενός, ώστε να ξεχωρίζουμε το σάπιο μήλο από τα υπόλοιπα. Μαθαίνουμε απλά με γαργαλιστικές λεπτομέρειες πόσο πλούσιοι είναι αρκετοί εθνοπατέρες. Και υποτίθεται πως όλοι το πιάνουμε το υπονοούμενο. Γιατί όμως κανείς Έλληνας δημοσιογράφος δεν ερευνά ποτέ τα ψέμματα των πολιτικών μας στις δηλώσεις αυτές; Γιατί τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, ως «μάλλον κλέφτες», με αποτέλεσμα να τους απαξιώνουμε χωρίς εξαίρεση, να καταναλώνουμε μηντιακά τις δηλώσεις και μετά να προχωράμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα;

Συνέχεια σε Πόθεν Έσχες: η ντροπή της δημοσιογραφίας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s